Seizoen 2018-2019: dit waren de hoogtepunten


Het is begin mei, en dat betekent dat het volleybalseizoen 2018-2019 er definitief opzit. Graag blikken we terug op de meest opvallende prestaties van onze ploegen, te beginnen met de kampioenen!

(tip: op onze website staan alle kampioenen en bekerwinnaar sinds 1969 opgelijst) 

Dames en meisjes

Het zijn absolute hoogdagen voor onze dames- én meisjesploegen. Zo wist Dames A de titel binnen te halen in derde provinciale B. Een straffe stoot, want als promovendus was dat zeker geen evidentie, ondanks de dubbel een jaar eerder. De klassieke mix van ervaring en jong geweld maakt dat onze eerste damesploeg definitief gelanceerd lijkt voor vele mooie jaren in de Antwerpse provinciale reeksen. Proficiat, dames!

En het mag geen toeval zijn, want enkele van de jonge speelsters in de rangen van Dames A vormen meteen ook de motor voor onze Meisjes U19-ploeg. Zij traden aan in de provinciale jeugdreeks en domineerden daarin door met vijf punten verschil met de tweede, Woka Wommelgem, de titel te pakken. Knap!

Ook de allerjongsten lieten het afgelopen seizoen van zich horen, met voorop Meisjes U11. Zij namen met slechts twee verliesmatchen ruim afstand van de rest in de regionale reeks 8, en legden zo verdiend beslag op de eerste plek. Gefeliciteerd!

Eervolle vermeldingen zijn tot slot weggelegd voor Meisjes U13 A (tweede plaats) en Dames C, dat voor de zoveelste keer op rij de tweede plaats wist te verzilveren in derde gewest. Volgend seizoen dan eindelijk kampioen?

Heren

Voor onze eerste herenploeg, spelende in tweede provinciale A, was het seizoenshoogtepunt de finale van de beker van Turnhout. Gesteund door een vurig rood supporterslegioen, moesten de mannen van Werner De Bie aan de bak tegen Arvoc, dat een reeks hoger speelt. Een spannende match, waarin uiteindelijk Gelvoc nipt de duimen moest leggen voor een, toegegeven, iets sterker Arvoc. Desondanks, proficiat aan de hele ploeg!

Heren B speelde afgelopen seizoen liefst zeven (!) tie-breaks. Geplaagd door blessures en afwezigheden vocht het nochtans lange tijd voor de tweede plaats in eerste gewest. Uiteindelijk moesten ze op de laatste speeldag vrede nemen met plaats vier, het beste resultaat sinds hun titel in 2011-2012.